Radar · Nyheter

Välfärd istället för skattesänkningar för S

Stina Stjernkvis/TT |"Ett starkare samhälle.

När Socialdemokraterna går in på upploppet mot valdagen är det med välfärden i fokus.
Partiet betonar också att man vägrar ge Sverigedemokraterna inflytande.

Vi kommer inte att sätta oss i en regering där vi ger Sverigedemokraterna varken ett indirekt eller ett direkt inflytande, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad till TT i samband med att valkampanjen presenteras.
Hon anser inte att Moderaterna varit tydliga i frågan.

– Man dribblar med talmansposter och ordförandeposter i utskotten. Det kan inte tolkas på annat sätt än att M är beredda att gripa makten tillsammans med SD, anser hon.

Gunnar Strömmer, M:s partisekreterare, framhöll motsatsen i onsdags.
– I det här valet är en röst på Moderaterna en röst på en ny regering. En röst på Stefan Löfven innebär sannolikt en röst på en Stefan Löfven-regering. En röst på Sverigedemokraterna vet man inte riktigt vart den leder, sade han när hans parti presenterade sin valplattform.

Investeringar i välfärden

Socialdemokraternas valaffischer bygger på fyra ”vallokomotiv” – statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson, utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist. Det är traditionella porträtt mot suddig bakgrund och politiska budskap om jobb, skola och vård för alla.
Lena Rådström Baastad kallar valet en folkomröstning om välfärden.

– Vi vill se investeringar i det starka samhället med möjlighet att anställa fler sjuksköterskor, fler lärare och möjlighet till en bättre pension. Det går alltid före de stora skattesänkningarna.

Vill locka Alliansväljare

Partiet vill nå väljare som står mellan S och SD samt blockbytare från Alliansen.
– Det gör vi med en samtalskampanj med målet att nå en och en halv miljon samtal.
Enligt Lena Rådström Baastad kommer det osäkra opinionsläget inte att påverka agerandet i valrörelsen.

– Det är bara valdagen som räknas. Vårt tydliga löfte är att vi aldrig kommer att sätta oss i en regering som gör sig beroende av Sverigedemokraterna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV