Radar · Nyheter

Regnbågsbibbla pop-up i Trädgårdsföreningen

Ambjörn Thorhad | Westpride startar nästa vecka.

Under Europride kommer Göteborgs Stad öppna en regnbågsbibliotek som del i arbetet för en mer jämlik stad. För besökare bjuds det bland annat på läsning av dagens queerbok och att träffa kända HBTQ-profiler.

Under Europride och Kulturkalaset kommer regnbågsbiblioteket husera i Bokskogen i Trädgårdsföreningen. Här kommer besökare att kunna träffa kända HBTQ-profiler såsom Hampus Nessvold, lyssna på ”dagens queerbok”, gå på workshops, seminarier och lyssna på live-poddar. Satsningen är en del i projektet ”Staden där vi läser för våra barn”, som syftar till en mer jämlik stad.

– Vår värld är mångfacetterad och vi människor har många likheter men också väldigt många olikheter. Litteraturen bör kunna visa upp dessa olikheter, för att barn och unga ska ha möjlighet att identifiera sig och lära sig något nytt. Att se sig själv i en bok ger en känsla av igenkänning. Sådana böcker och deras författare är oerhört betydelsefulla och vi kommer lyfta fram flera guldkorn på Regnbågsbibblan, både för barn och unga, säger Bodil Alvarsdotter, barnbibliotekskonsulent på Stadsbiblioteket Göteborg, till Göteborg.se.