Radar · Nyheter

Ny idrottsbana i Biskopsgården

På onsdagen den 8 augusti invigs en fotbollsplan i Biskopsgården. Det är IFK Göteborg som i samarbete med Johan Cruyff Foundation som anlägger mindre fotbollsplaner i områden med behov av resurser. Planen vid Sjumilaskolan är den första.

Fotbollsplanen kallas för Cruyff Court och är del i projektet ”planer för framtiden”, ett samarbete mellan IFK Göteborg och holländska organisationen Johan Cruyff Foundation. Initialt är två andra planer planerade att byggas, en i Hammarkullen och en i Bergsjön.

– Den här planen blir ett viktigt tillskott i aktivitetsutbudet för Biskopsgårdens barn och unga och ett riktigt lyft för Sjumilaskolan, säger Sergio Garay stadsdelsdirektör Västra Hisingen, i ett pressmeddelande.

Tanken är att på planerna kombinera spontanidrott med organiserad verksamhet som skolaktiviteter, cuper och träningar. ”Allt som sker genomsyras av en tydlig värdegrund kring respekt, personlighet och utveckling.”, skriver Göteborgs stad.

Den framgångsrike holländske fotbollsspelaren Johan Cruyffs stiftelse har i dagsläget anlagt över 240 planer i 21 länder sedan starten 2003. Cruyff avled 2016.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV