Energi · På gång i Göteborg

Vad händer i Göteborg?

Björn Larsson Rosvall/TT | På torsdag börjar musikfestivalen Way Out West.

Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund

Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.
Plats: Liseberg
Tid: 20.00
Pris: Ingår i entrébiljetten

Öloppet – Göteborg Swimrun

Över 400 lag från hela världen tävlar genom att simma och springa runt den snitslade banan. Både start och målgång är på Styrsö i Göteborgs södra skärgård. Öloppet har fyra distanser. För dig som vill anta en utmaning finns Öloppet, hela 4 mil lång. Här tar du dig runt nästintill hela södra skärgården. Vår andra distans, Öloppet Sprint är nog lika tuff, men kortare, 2,2 mil. Vår nya distans för i år är Öloppet Supersprint på 8 km totalt.
Plats: Göteborgs skärgård (start- och målgång på Styrsö Bratten)
Tid: 10.00-21.00

Örtagårdens dag

I Botaniskas Örtagård odlas hundratals örtkryddor och medicinalväxter, många av dem med en fascinerande kulturhistoria. Den första lördagen i augusti firas Örtens dag tillsammans med Svenska Örtasällskapet. Det blir visning, försäljning och årets ört presenteras.
Plats: Botaniska trädgården
Tid: 11.00-15.00
Pris: Gratis

Sävefestivalen 2018

På kvällen spelar band som Snowstorm, Motvind, Art Nation, Ulf Nilsson & Linda Varg. Under dagen blir det uppträdande för de yngre med Allgott & Villgott, Piraten Gunnar Sparov och mycket mer. Allt ramas in med mat och dryck.
Plats: Tuve kyrkväg
Tid: 12.00-23.00
Pris: 500 kr

5 augusti

Damallsvenskan 2018: Kopparbergs/Göteborgs FC – Eskilstuna United

Upplev Sveriges nationalsport på högsta nivå när Damallsvenskan 2018 går av stapeln. Kom och heja fram dina favoriter när Göteborgslaget Kopparbergs/Göteborg FC spelar sina hemmamatcher på Valhalla IP!
Plats: Valhalla IP
Tid: 16.00
Pris: 100 kr (ungdom/student/pensionär: 50 kr)

8 augusti

Konsert: Popsicle (Support: Rome Is Not A Town)

Popsicle är på många sätt synonymt med nittiotalet och svensk indierock. Gruppen både bildades, banande väg för svensk indierock och splittrades under nittiotalet. Nu gör de comeback med ett fåtal spelningar, varav en blir på Liseberg, 8 augusti tillsammans med supportakten Rome Is Not A Town.
Plats: Lisebergs stora scen
Tid: 19.00
Pris: Ingår i entrébiljetten

Ståuppklubben med Emma Knyckare med flera

Sommarens sista standupkväll på Henriksbergs underbara takterass. På scen ser ni inte mindre än tre av Ståuppklubbens absoluta favoriter Emma Knyckare, Josefin Johansson och Jonas Strandberg.
Plats: Henriksberg
Tid: 18.00 (Showstart: 20.00)
Pris: Förköp: 150 kr + avgift, dörren: 195 kr

9-11 augusti

Way Out West

Musik- och filmfestivalen Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har i tolv år fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre.
Programmet består av de största världsstjärnorna, mest intressanta nykomlingarna, filmpremiärer, utmanande samtal, god vegetarisk mat och ett gediget klubbprogram under namnet Stay Out West som tar vid nattetid runtom i centrala Göteborg.
Plats: Slottsskogen
Tider: Torsdag: 14.00-00.00, Fredag: 12.00-01.00, Lördag: 12.00-01.00.
Pris: Ordinarie festivalpass: 1995 kr.

10 augusti

Biopremiär av #gudrunfilmen

Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern.
Plats: Bio Roy och Hagabion
Tider: 18.00 (Bio Roy) och 18.15 (Hagabion)
Pris: 115 kr (Bio Roy) och 90 kr (Hagabion)

Hypnotic Brass Ensemble

Förvänta dig en ösig mix av hiphop, blås, funk, soul och jazz när bröderna i Hypnotic Brass Ensemble från south side Chicago intar scenen!
Hypnotic Brass Ensemble (även kända som The Bad Boys of Jazz) är en Chicago-baserad brassensemble varav åtta är söner till jazzmusikern Phil Cohran. Deras musikaliska stil varierar och rymmer allt från hiphop och jazz till funk, rock och calypso.
Plats: Nefertiti
Tid: 18.00 (på scen: 20.00)
Pris: 200 kr

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV