Radar · Nyheter

Rosenlundsverket blir del av konstutställning

Konstverket Pantanal av den brasilianska konstnären Rafael Alencar börjar snart att målas upp på Rosenlundsverket.

Från och med måndag  kommer Rosenlundsverket att bli ett betydligt mer färgstarkt inslag i stadsbilden. Då börjar nämligen den brasilianske konstnären Rafael Alencars verk Pantanal att målas upp på industribyggnaden av ungdomar som utbildas till målare.

Pantanal är ett av de vinnande bidragen i tävlingen 21km konst, som anordnas av projektet Sätt färg på Göteborg. Målet med projektet är att främja integration, binda samman stadsdelar och hjälpa arbetslösa ungdomar till utbildning och arbete. Det drivs i samarbete med de fem kommunala bostadsbolagen och Göteborg energi, som nu alltså upplåter en yta på Rosenlundsverket.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer att vara på plats när arbetet inleds på måndag för att träffa de medverkande målarna.

– Vi är väldigt glada för ett ministerbesök och tacksamma för aktiv hjälp från olika fastighetsägare att förverkliga projektet. Tillsammans sprids hopp, nya möjligheter för individen och en möjlighet att vara med och skapa ett mer sammanhållet Göteborg till år 2021, säger Erling Zandfeld, projektchef för Sätt färg på Göteborg, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt kommer 12 konstverk att målas upp i staden, från Kulturhuset Blå stället i Angered till Röda sten vid Klippan. Det hela kallas för ”världens längsta konstutställning” och ska vara färdigt till Göteborgs 400-årsjubileum år 2021.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV