Radar · Nyheter

Fler ska upptäcka Vättlefjäll

Uno Schröter/Wikimedia commons | Stora Stentjärnen i Vättlefjälls naturreservat.

Vättlefjälls naturreservat är ett av Göteborgs största naturområden, med sjöar, vandringsleder, skog och hedar. Området har varit skyddat sedan 2001 och ingår i EU:s Natura 2000-nätverk.

Nu satsar kommunen två miljoner kronor på att göra området ännu mer attraktivt, så att fler ska ta sig dit för att idka friluftsliv.

– När vi bygger allt mer nya bostäder är det nödvändigt att värna om de naturområden som finns i och kring staden, säger miljökommunalråd Ulf Kamne i ett pressmeddelande.

– Det går lätt att nå Vättlefjäll med kollektivtrafik och det är självklart gratis att besöka området. Vi hoppas att fler ska hitta dit.

De två miljonerna kommer att användas till att rusta upp området på olika sätt. Motionsspåret ska bli mer tillgängligt och vid Kroksjön kommer det att skapas en ny samlingsplats med vindskydd, sittplatser och grill.

I Stora Björsjön planeras det för en flytbrygga, för att kanotister enklare ska kunna ta sig i och ur kanoten. Det ska också anordnas en Vättlefjällsdag för att fler ska få upp ögonen för reservatet.