Energi · På gång i Göteborg

Hallå där! …

Marthe Roosenboom, koordinator och projektledare.

… Marthe Roosenboom, som tillsammans med Konstepidemin arrangerar sommarlovsaktiviteten Allas ateljé, som är en kreativ verkstad öppen för både barn och vuxna, som pågår hela sommaren.

Ni har nu haft premiär för Allas ateljé. Hur gick det?

– Vår Sommarlovsateljé finns på Konstepidemin vid Linnéplatsen och i Bergsjön i en lokal på Rymdtorget och är öppet för alla. Vi har funnits i Bergsjön i några år nu och har öppet så ofta vi kan. På loven har vi extra öppet så att ännu fler kan vara med. Det är alltid lika kul och givande att öppna våra dörrar och se vad människor skapar tillsammans.

Vilka personer är det som besöker ateljén?

– Det är drop-in, så alla möjliga människor kommer in. Många barn med sina vuxna eller med syskon, folk från olika håll. Ibland räknar vi upp till fem olika språk som talas inne hos oss. Det är mycket blandat med erfarenheter. Vissa kommer in, sätter igång och är självgående. Andra är nyfikna på vilka vi är och hur vi kan skapa tillsammans.

Hur viktigt är det för oss människor att hitta skapande tillfällen i vardagen?

– Oerhört viktigt. Vi har en verksamhet som gynnar fantasin och det fria skapandet i en värld full av prestationer. Vi behöver det för att närma oss och förstå världen. Som skapande människor kan vi förändra samhället både i det lilla i stunden för den enskilda individen och, i förlängningen, världen. Vårt mål är att erbjuda en kvalitativ verksamhet där alla och framför allt barn och unga ges pedagogiska verktyg för att vara skapande människor.