Radar · Nyheter

Tjänst för ökad tillgänglighet prisas

Gorm Kallestad/NTB Scanpix | Göteborgs stads app Anmäl hinder ska öka tillgängligheten i den offentliga miljön.

Göteborgs stads app Anmäl hinder får Sveriges kommuner och landstings pris Guldlänken 2018. Via appen kan vem som helst rapportera hinder i den offentliga miljön som gör det besvärligt att ta sig fram, till exempel höga trösklar, tunga dörrar eller dålig belysning. Sedan tjänsten infördes för drygt ett år sedan har 300 anmälningar kommit in.

Appen är byggd med öppen källkod, vilket innebär att andra fritt kan kopiera den för att utveckla en egen tjänst med samma funktion.

– Det känns helt fantastiskt, det här priset hjälper oss att sprida appen till fler kommuner! Jag ser det som ytterligare ett bevis på att vi verkligen är på rätt väg när det gäller tillgänglighetsarbetet i Göteborg. Extra roligt är det att göteborgaren gärna deltar i arbetet att skapa en stad som funkar för alla, säger Andreas Johansen, projektledare på fastighetskontoret som drivit arbetet med appen, till Vårt Göteborg.

Priset Guldlänken instiftades 1999 och delas ut till initiativ som visar på innovativ förvaltningsutveckling i det offentliga Sverige.