Energi

Hallå där! …

Jimmy Herdberg, creative director på Atacac och Kokokaka.

…Jimmy Herdberg, creative director på Atacac och Kokokaka, som är med och arrangerar F.A.T Market varje månad på Ringön men som nu kommer slå sig ner på Bananpiren under Volvo Ocean Race.

F.A.T Market är en marknad som arrangeras en gång i månaden på Ringön. Vilka är ni som ligger bakom?

– Vi som arrangerar F.A.T Market är Atacac och Kokokaka. Kokokaka är en kreativ studio som jobbar med digital kommunikation. Genom åren har vi jobbat med många modeföretag. För två år sedan föddes Atacac, en modestudio som arbetar med att digitalisera sättet att göra kläder på. Vi har digitaliserat hur vi designar, presenterar och producerar kläder. Här på Ringön har vi även en egen liten syfabrik där vi producerar alla våra kläder.

Under Volvo Ocean Race flyttar ni till Bananpiren i en vecka. Vad kommer hända där?

– F.A.T Market står för Fashion, Art och Technology. Under Volvo Ocean Race kommer utställare inom dessa områden ställa ut på Bananpiren. Marknaden hålls under åtta dagar. Vi räknar med att det ska komma mycket folk. Vi kommer även arrangera en öppen scen på marknaden där man kan uppträda. Vi välkomnar alla typer av framträdanden. Det kan vara musik, dans, art performance, diktläsning med mera.

Hållbarhet verkar vara ledordet för många av aktörerna på F.A.T Market. Kan man shoppa och ändå vara miljövänlig?

– Du kan påverka hur stor din miljöpåverkan är genom hur du handlar. Till exempel genom att handla närproducerat. Ett enkelt tips är att handla mindre och använda längre. Det tjänar både du och naturen på.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV