← Till Tidningen Global
Nyheter

Bilkörning begränsas kraftigt i York

Antalet bilar och bilresor i York i norra England ska kraftigt begränsas inom tre år.

Staden York i norra England kommer kraftigt begränsa antalet bilresor inne i stadskärnan inom tre år. Begränsningen är ett sätt att minska luftföroreningar och för att nå stadens mål om nollutsläpp till år 2030.

STORBRITANNIEN Antalet bilresor i Yorks centrala delar ska kraftigt begränsas enligt beslut från stadens lokala myndigheter. Människor med rörelsehinder kommer fortfarande att få köra i innerstaden, liksom folk som bor där.

Men genom att förbättra kollektivtrafiken och på så sätt få fler att bli mindre beroende av att köra bil, samt genom att förbjuda icke nödvändiga bilresor ska målet uppnås till 2023, rapporterar lokaltidningen The Press.

– Folks initiala reaktion kan vara att bli lite oroliga över vad vi föreslår. Men det betyder inte att det inte är det rätta. Opinionen håller på att ändras – framför allt i relation till klimatförändringarna, säger fullmäktigeledamoten Jonny Crawshaw från Labour till tidningen.

Crawshaw menar att genom att begränsa antalet bilar och minska bilresorna i staden kommer plats att ges för folk att ta sig fram snabbare i kollektivtrafiken liksom göra det enklare för folk som cyklar.

– Färre bilar på vägarna skulle få cyklandet att kännas som en säkrare och mer praktisk möjlighet för fler människor, säger han till The Press.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV