← Till Tidningen Global
Radar

Dödliga strider skakar Kashmir

Indiska soldater under utegångsförbudet.

Två personer som misstänks ligga bakom en våldsam självmordsattack i det oroliga Kashmir har dödats, uppger indisk polis. Jakten på fler misstänkta gärningsmän fortsätter.

KASHMIR De två extremisterna tros ha planerat torsdagens självmordsattentat som dödade över 40 medlemmar av de indiska säkerhetsstyrkorna, uppger polis. De två var pakistanska medborgare och tillhörde den militanta islamistgruppen Jaish-e-Mohammad som har tagit på sig dådet.

Parallellt rapporteras minst fyra soldater och en civilperson ha dödats och två personer skadats allvarligt i strider med rebeller i Kashmir. Kashmir ligger i gränsområdet mellan Indien och Pakistan och båda länderna gör anspråk på det.

De senaste striderna ska ha brutit ut i samband med att soldater genomförde en sökinsats i byn Pinglan i distriktet Pulwama där självmordsattacken utfördes. Jakten på extremister som tros ha flytt utvidgades till andra byar i området.

– Sammandrabbningarna pågår fortfarande och säkerhetsstyrkorna arbetar för fullt, säger en polis till nyhetsbyrån Reuters.

Hittills uppges 23 personer som misstänks ha kopplingar till de som utförde torsdagens attack ha frihetsberövats.

Den indiska regeringen har beskyllt Pakistan för att ligga bakom dådet men dess regering nekar till att landet har något att göra med självmordsattacken. På måndagen meddelade Pakistan att man kallat hem sin Indienambassadör för överläggningar till följd av utvecklingen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV