← Till Tidningen Global
Radar

Fortsatt våldsamt vid protester i Sudan

I december togs beslut om att trefaldiga brödpriserna i Sudan vilket resulterade i den senaste månadens våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och polis.

SUDAN Regeringskritiska demonstranter gav sig återigen ut på Sudans gator på söndagen, men mötte omedelbart motstånd från kravallpolis.

Vittnen uppger för AFP att polisen använt tårgas mot demonstranter som skanderade ”fred, fred!” och ”revolution är folkets vilja!” i Khartoum.

Protesterna bröt ut i Sudan i december som en reaktion på ett regeringsbeslut om att höja brödpriserna. Sedan dess har regeringskritiska organisationer uppmanat till demonstrationer i hela landet och vissa kräver nu maktskifte.

Under den senaste veckan har det förekommit protester mot president Omar al-Bashir nästan dagligen och på söndagen demonstrerade människor i al-Fashir i Darfur i västra Sudan, den första demonstrationen i sitt slag sedan protesterna började.

Enligt myndigheterna har totalt 24 personer dödats i de våldsamma sammandrabbningarna, men människorättsorganisationen Human Rights Watch säger att det rör sig om 40 dödade.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV