← Till Tidningen Global
Nyheter

Ytterligare en dödlig attack mot urfolk i Brasilien

Urfolksledareen Sonja Guajajara fördömer Jair Bolsonaros regering.

BRASILIEN Två män från urfolket guajajara sköts i lördags ihjäl i delstaten Maranhao i nordöstra Brasilien. Det är en av flera dödliga attacker mot urfolk i Brasilien. I början av november dödades Paulino Guajajara i samma område.

Dödsskjutningen ägde rum i urfolksområdet Cana Brava. De två mördade uppges vara Firmino Guajajara och Raimundo Guajajara. Attacken skedde en dryg månad efter en annan dödlig attack i vilken Paulino Guajajara dödades i samma område. Urfolksledareen Sonja Guajajara fördömer i ett uttalande Jair Bolsonaros regering som hon menar piskar upp hatet mot urfolken:

– Jag känner en blandning av smärta och ilska mot ytterligare ett brott som hänger över mitt guajajara-folk. Detta brott är en återspegling av den eskalering av hat och grymhet som hetsas fram av Jair Bolsonaros perversa och rasistiska regerings skändliga politiska spektrum, som fortsätter att attackera oss dagligen, skriver hon bland annat i sitt uttalande som publicerats på The Brazil’s Indigenous People Articulations (Apib) hemsida.