← Till Tidningen Global
Nyheter

Artisten R Kelly åtalad för mutbrott

I februari åtalades R Kelly  för tio sexualbrott, och sedan dess har antalet sexualbrott han misstänks för bara vuxit och i juli greps han.

Artisten R Kelly har åtalats för att mutat en tjänsteman i samband med att han gifte sig med den då underåriga sångaren Aaliyah 1994. R Kelly utreds för ett stort antal fall av sexuella övergrepp mot tonåriga flickor.

R Kelly har stämts vid ett flertal tillfällen för att ha haft sex med underåriga flickor från 1990-talet och framåt. Anklagelserna mot honom tog ny fart för några år sedan och kulminerade när dokumentärserien Surviving R Kelly sändes i januari i år. I serien vittnar flera kvinnor som utsattes för sexuella övergrepp och förnedrande behandling av sångaren när de bara var barn.

I dokumentärserien framgår det också att personer i R Kellys närhet möjliggjorde övergreppen. I februari åtalades han för tio sexualbrott, och sedan dess har antalet sexualbrott han misstänks för bara vuxit och i juli greps han. Han misstänks för sexualbrott i delstaterna New York, Illinois och Minnesota.

Det åtal som nu har väckts i New York rör hans giftermål med den då 15-åriga sångaren Aaliyah Houghton 1994 då han själv var 27 år. Enligt åtalet ska han då han mutat en tjänsteman för att få ett falskt id-kort för Aaliyah för att han skulle kunna gifta sig med henne. Äktenskapet annullerades några månader senare. R Kelly nekar till alla anklagelser. Han sitter häktad i väntan på flera rättegångar som är planerade till våren 2020.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV