← Till Tidningen Global
Ledare

Ta kampen för humanismen i KD

Till helgen samlas Kristdemokraterna för att hålla riksting och partistyrelsen lägger där ännu fler förslag om inskränkningar i flyktingars rättigheter. Man föreslår bland annat att också ensamkommande och unga ska kunna försörja sina föräldrar för att få återförenas med dem. Som om de kunde … Man uppger att det här skulle skydda barnen, genom att de nu inte skulle skickas i förväg. Men man hoppas också att det ska leda till att färre söker sig hit. Effekten det har på de enskilda barnen som tvingas leva utan att kunna återförenas med sina föräldrar, den struntar man i.

Från att vara ett parti som värnat flyktingar, barnfamiljer och skyddsbehövande har de gått till att vara ett parti i kamp om att närma sig SD mest. När man läser de här förslagen, eller deras sedan tidigare beslutade förslag på migrationsområdet, är det svårt att känna igen det parti som för ungefär 15 år sedan drev på för flyktingamnestin i svallvågorna av Påskuppropet.

Därför är det positivt överraskande att flera framträdande kristdemokrater nu går ut i en debattartikel i DN och vänder sig mot de senaste förslagen. Rikstinget börjar nu till helgen.
Till de humanistiska krafter som finns kvar inom KD: Ni vet vilken kamp ni behöver ta, vinn den!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV