← Till Tidningen Global
Insändare

Insänt: Märkligt intryck av situationen i Kashmir

Blev lite förvånad av artikeln Indiska tonåringar säljs till män i Kashmir  om flickor som säljs till Kashmir. Inte för att det var något fel i sak. Försäljning (och mycket värre saker) av flickor sker över stora delar av fattigindien, till och från olika delstater, städer etc etc. 

Men just nu har Kashmir varit avstängt för kommunikation såväl med utlandet som även lokalt – telefon, internet, mobilnät. Livet pågår på sparlåga, med enorma restriktioner av rörelsefrihet, tusentals fängslade under drakoniska lagar som Amnesty kallar ”Lawless Law”, Public Safaty Act SPA och Armed Forces (Jammu and Kashmir) Special Power Act, AFSPA, som ger rätt att gripa folk på i princip obestämd tid och garanterar total straffrihet för säkerhetsstyrkorna.

En framstående Kashmirer säger ”förut fanns det många likheter med situationen i Palestina, nu är det än mer lik. Ren och skär militärockupation”.
Just nu är Kashmir ett fängelse för HELA befolkningen. 

Det kan ge ett märkligt intryck av situationen i delstaten att peka ut den som ett fängelse och (favorit) destination för fattiga flickor som blir sexslavar. 

Vänligen,