← Till Tidningen Global
Radar

Trump: Kriget mot talibanerna fortsätter

President Donald Trump vid en minneshögtid för offren för terrordåden den 11 september 2001.

USA fortsätter kriget mot talibanerna i Afghanistan. Beskedet kommer från president Donald Trump bara dagar efter det att han skrotat fredssamtalen med extremiströrelsen.

USA/AFGHANISTAN Trump säger vid en minneshögtid för offren för terrordåden i USA den 11 september 2001 att amerikanska styrkor de senaste fyra dagarna har slagit till mot talibanerna ”hårdare än någonsin tidigare”, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Enligt Trump beordrades de senaste angreppen i Afghanistan som hämnd för att talibanerna dödat flera civila och två militärer, varav en amerikansk medborgare, i förra veckan.

Samtalen om ett tillbakadragande av amerikanska trupper mot försäkran om att talibanerna inte skulle låta terrororganisationer få fäste i Afghanistan hade pågått i närmare ett år när de avbröts.

Efter terrordåden i USA 2001, som tros ha planerats från Afghanistan, störtades det ultrareligiösa talibanstyret i en USA-ledd invasion. Sedan dess har talibanerna fört ett krig mot regeringen i Kabul och de utländska styrkor som fortfarande är stationerade i landet.

På onsdagen avfyrades en raket mot den amerikanska ambassaden i Kabul, skriver nyhetsbyrån AP på sin hemsida. Inga personer skadades i attacken.
Ingen grupp har tagit på sig dådet mot ambassaden.