← Till Tidningen Global
Radar

Libanon raserar syriska flyktingbostäder

Syriska flyktingar förstör en betongvägg som de har byggt i sitt tält i ett flyktingläger i Arsal i östra Libanon, på order av libanesiska myndigheter.

LIBANON Libanesiska soldater har med släggor raserat över 350 tält i fyra olika syriska flyktingläger i Akkar i norra Libanon. Det uppger LHIF, paraplyorgan för ett 50-tal internationella hjälporganisationer.

Tälten ska ha förstörts med motiveringen att deras utförande strider mot de libanesiska myndigheternas regler som säger att flyktingbostäderna måste vara temporära.

Tidigare i somras tvingades flyktingar i Arsal i östra Libanon att riva bostäder som förstärkts med betong och aluminium. De som vägrade fick sina hem förstörda av militären. Bara bostäder helt uppförda av trä och presenningar tilläts vara kvar.

Libanon, ett land med fyra miljoner invånare, har tagit emot mellan 1,5 och två miljoner flyktingar från grannlandet Syrien. Regeringen har ökat trycket mot dem att återvända och ett sätt är att bara tillåta temporära flyktingboenden.