← Till Tidningen Global
Radar

Påven: Abort är som att hyra yrkesmördare

Den katolska kyrkans överhuvud påve Franciskus i Vatikanen.

Tidigare i år jämförde Påven Franciskus abort med nazismens rasprogram. Nu uttalar han sig i abortfrågan igen – och liknar det vid att hyra en yrkesmördare.

VATIKANEN Är det rätt att offra ett mänskligt liv för att lösa ett problem?
Den frågan ställde påve Franciskus inför gudstjänstdeltagare i Vatikanen under onsdagen, enligt Rai News.

– Att avbryta en graviditet är som att likvidera någon. . . att göra sig av med en mänsklig varelse är som att använda sig av en yrkesmördare för att lösa ett problem, fortsatte han under gudstjänsten.

I juni i år jämförde den katolske ledaren även abort med nazismens rasprogram, i ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna utförde.

– I dag gör vi samma sak med vita handskar, sade han då.

Även härom veckan väckte påven stor uppståndelse när han skyllde sexövergreppsskandalerna inom katolska kyrkan på djävulen. Han sade då att djävulen lever och mår bra och jobbar övertid för att underminera kyrkan. Påven bad katoliker världen över att under oktober månad dagligen be en särskild bön för att slå tillbaka mot Satan.

– (Kyrkan) måste räddas från den ondes attacker, den store som anklagar oss, och på samma gång medvetandegöra sin egen skuld samt de misstag och övergrepp som begås nu och tidigare, sade han i Vatikanen den 29 september.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV