← Till Tidningen Global
Radar · Nyheter

Protestkarnevalen laddar inför Trumps besök

USA:s president Donald Trump vid presidentflygplanet Air Force One.

STORBRITANNIEN • Britter som är kritiska mot USA:s president Donald Trump laddar för fullt inför hans resa till Storbritannien som inleds på torsdag. Gräsrotskampanjen Stop the War Coalition har utlovat en ”protestkarneval” som ska punktmarkera Trump.

–Protesterna mot Trump kommer att bli en riktig hyllning till mångfalden som vi älskar i Storbritannien, och kommer att skicka en tydlig signal om att hans budskap om hat och splittring inte är välkommet i det här landet, säger Chris Nineham från Stop the War Coalition.

Mätningar från i fjol visade att omkring två miljoner britter kan tänka sig att delta i protester mot Trump, som väntas kulminera i ett demonstrationståg i London på fredag. Londons borgmästare Sadiq Khan, som har munhuggits med Trump på Twitter, har givit grönt ljus åt att hissa en ballong, som föreställer Trump som spädbarn, i närheten av parlamentsbyggnaden.

USA:s ambassadör i Storbritannien, Woody Johnson, säger att Trump känner till de utlovade protesterna men att han inte kommer att undvika någonting.

– Presidenten kommer kort och gott att försöka göra besöket så effektivt han kan under en 24-timmarsperiod.

På Trumps schema finns ett möte på fredag med premiärminister Theresa May och ett annat möte samma dag med drottning Elizabeth. Trump väntas resa vidare till Skottland, hans mammas hemland, under den efterföljande helgen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV