Många tusentals människor har dödats och en stor del av bebyggelsen har jämnats med marken. Tre månaders bombningar av Gazaremsan väcker minnen av Aleppo, Mariupol, Hanoi och andra platser som ödelagts i krig.
Israels intensiva bombanfall de senaste månaderna har genomförts mot ett tätbefolkat område vars yta är mindre än en tredjedel av Öland.
Tusentals människor har dödats, men mörkertalet antas vara stort. Satellitbilder och sammanställningar av öppna källuppgifter visar hur städer och samhällen har bombats sönder.
Minst två tredjedelar av bebyggelsen i norra Gaza har förstörts, liksom en fjärdedel av byggnaderna i staden Khan Yunis i syd, enligt amerikanska forskare som kartlägger krigets förödelse genom bilder och data som samlats in från ovan.
– Gazaremsan har numera en annan färg sedd från rymden. En annan textur, säger forskaren Corey Scher vid CUNY Graduate Center i New York, till AP.
Mer raserat än Aleppo
Israel har släppt tiotusentals bomber och haft sönder bostäder i hundratusental. Minst 1,9 miljoner människor har drivits på flykt inom Gazaremsan, men nästan ingen kan lämna den.
Den israeliska militären hade i december förstört fler byggnader än den syriska regimen och Ryssland förstörde i Aleppo mellan 2013 och 2016, bedömde The Washington Post i en granskning under julhelgen. Det bedömdes också vara fler byggnader än vad de USA-ledda koalitionsstyrkorna förstörde i Raqqa och irakiska Mosul under striderna mot IS 2017.
Förödelsen rapporteras också, såvitt känt, vara större än i Mariupol i Ukraina, som ockuperas av Ryssland efter belägring och bombanfall.
Krig och lidande är svåra att koka ned till exakta siffror och jämförelser då omständigheterna aldrig är desamma. Dessutom är det långt ifrån alla hemskheter och dödsfall som bevittnas och protokollförs.
Intensivt som Hanoi
Dödandet i Gaza sker dock i en exceptionellt hög takt jämfört med de senaste årens konflikter i området, enligt professor Michael Spagat, som forskar om dödstal i konflikter världen över.
– I raden av Gazakrig sedan 2008 så sticker det pågående kriget ut både sett till antal människor som dödas och till hur urskillningslöst dödandet sker, säger Spagat till brittiska BBC.
Marc Garlasco, en tidigare underrättelseanalytiker inom USA:s militär som utreder krigsbrott på FN-uppdrag, säger till BBC att man får gå tillbaka till USA:s julbombningar av Hanoi i Vietnamkriget 1972 för att se så många bomber fällas mot ett så litet område.
Allra värst utsatta är Gazas yngsta invånare, säger Adele Khodr, Mellanösternchef för FN:s barnfond Unicef, som kallar området ”den farligaste platsen i världen att vara barn”.
– Hela bostadsområden, där barn brukade leka och gå i skolan, har förvandlats till grushögar där inget liv pågår, säger hon till BBC.
Bakgrund: Följde på attacker
Terrorstämplade Hamas gick till anfall mot Israel på morgonen lördagen den 7 oktober. Fler än 1 100 personer dödades, varav merparten civila, och över 200 personer togs som gisslan.
Israel förklarade krig mot den islamistiska extremistgruppen och inledde flygbombningar av Gazaremsan. Den 27 oktober gick israeliska styrkor in i en markoffensiv.
Enligt Hamaskontrollerade myndigheter har omkring 22 000 människor dödats sedan krigsutbrottet.
En stridspaus inleddes på morgonen fredagen den 24 november och avbröts i gryningen fredagen den 1 december.
Över 130 personer hålls fortfarande som gisslan av Hamas, enligt AP.
Källor: AFP, AP och BBC