Radar · Morgonkollen

Över 100 gripna i italienskt maffiatillslag

En jättelik rättegång mot hundratals misstänkta maffiamedlemmar har i år pågått i en specialbyggd säkerhetsbunker i södra Italien.

Italiensk antimaffiapolis har under natten gripit över 100 personer landet över, skriver den nationella polismyndigheten på Twitter. Samtliga misstänks tillhöra ’Ndrangheta-maffian, en av Italiens mäktigaste kriminella organisationer.

Enligt tidningen La Stampa misstänks de gripna för brott kopplade till maffiaverksamheten, däribland utpressning, vapeninnehav, penningtvätt och narkotikahandel.

’Ndrangheta-maffian består av flera familjer och är främst verksam i Kalabrien, längst söderut på fastlandet. Nattens räder gjordes däremot på flera platser, från staden Reggio Calabria längst ut på den italienska stövelspetsen, upp till Milano i norr.

Sedan början av året har en jättelik rättegång mot hundratals medlemmar i ’Ndrangheta-maffian pågått. I november fälldes 70 personer för brott som mord, utpressning, mordförsök och narkotikabrott, men ytterligare 355 personer ska ställas inför rätta, däribland flera ledargestalter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV