Radar · Morgonkollen

Över 100 gripna i italienskt maffiatillslag

En jättelik rättegång mot hundratals misstänkta maffiamedlemmar har i år pågått i en specialbyggd säkerhetsbunker i södra Italien.

Italiensk antimaffiapolis har under natten gripit över 100 personer landet över, skriver den nationella polismyndigheten på Twitter. Samtliga misstänks tillhöra ’Ndrangheta-maffian, en av Italiens mäktigaste kriminella organisationer.

Enligt tidningen La Stampa misstänks de gripna för brott kopplade till maffiaverksamheten, däribland utpressning, vapeninnehav, penningtvätt och narkotikahandel.

’Ndrangheta-maffian består av flera familjer och är främst verksam i Kalabrien, längst söderut på fastlandet. Nattens räder gjordes däremot på flera platser, från staden Reggio Calabria längst ut på den italienska stövelspetsen, upp till Milano i norr.

Sedan början av året har en jättelik rättegång mot hundratals medlemmar i ’Ndrangheta-maffian pågått. I november fälldes 70 personer för brott som mord, utpressning, mordförsök och narkotikabrott, men ytterligare 355 personer ska ställas inför rätta, däribland flera ledargestalter.