Smoothies är ett perfekt knep att få i sig frukt och grönt och samtidigt njuta av en dessertliknande drink. Man kan äta sött och gott till frukost, lunch eller mellanmål.
Det är också smidigt att förbereda frukosten kvällen före, eftersom smoothies håller sig bra i kylen. Det går snabbt att dricka upp och funkar så klart också bra i termos till lunchen.
Här bjuder Syre på fyra olika smoothiesrecept som kan serveras som frukost, lunch, mellanmål och efterrätt. Och nej, man måste inte servera dem i en trendig burk. Ett vanligt glas går så klart också bra.
Blanda ingredienserna i en mixer. Varje recept ger en stor smoothie eller två små. Lite mer växtmjölk kan behöva tillsättas om smoothien blir för tjock.
Yoghurtsmoothie med bär
1 dl frysta bär
1 banan
1 dl mjölkfri hallonyoghurt
2 dl sojamjölk
Hipsterns mättande favoritlunch
2 dl Alpros Go on (mjölkfri kvarg)
3 dl mandelmjölk
1 dl fiberhavregryn
1 dl bladspenat
1 dl grönkål
1 avokado
½ banan
5 dadlar
Supergula mellissmoothien
2 dl fryst mango
1 banan
1 päron
1 kiwi
1 passionsfrukt
1 msk finriven ingefära
1 dl apelsinjuice
2 dl sojamjölk
Dessertsmoothie med choklad
2 bananer
3 dl vegetabilisk chokladmjölk
2 msk kakao
½ dl kokosflingor
krossade jordnötter som dekoration