Radar · Inrikes

Polis bryter upp pro-palestinska tältdemonstrationen i Lund

polis bär ut demonstrant från tältläger

Sedan mitten av maj har ett hundratal pro-palestinska studentdemonstranter tältat i området Lundagård i Lund, men under torsdagsmorgonen inledde polisen en stor insats för att flytta demonstranterna.

Polis anledde i ett tiotal polisbussar tidigt på torsdagsmorgonen och började lyfta bort de demonstranter som inte ville flytta sig, rapporterar SVT Nyheter.

En orsak som uppges till varför tältlägret bryts upp nu är att en doktorspromotionen som sökt tillstånd ska hållas i parken. Enligt polisen har demonstranterna haft en otillåten sammankomst utan tillstånd.

Runt trettio demonstranter kommer att lagföras för ohörsamhet mot ordningsmakten i samband med polisens ingripande, som beskrivs som att ha gått lugnt till.

Dock har arrangören bakom sammankomsten vädjat om hjälp på sociala medier och uppmanat följare att ansluta sig till demonstrationen, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har upprättat en zon på området dit allmänheten inte har tillträde. Demonstranterna har fått tillåtelse att hämta sina tillhörigheter innan tältlägret förstörs.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV