Radar · Politik

Kristersson: Ska fördjupa partnerskap inom kärnkraft och skog

Frankrikes president Emmanuel Macron och statsminister Ulf Kristersson.

Frankrikes president Emmanuel Macron pratar om vikten av ett oberoende Europa på pressträffen med Ulf Kristersson. Kristersson meddelade bland annat att partnerskapet inom kärnkraft, skog och säkerhet ska fördjupas.

Statsminister Ulf Kristersson tar upp den oroliga omvärlden och ett dramatiskt försämrat säkerhetsläge under sin pressträff med med Frankrikes president Emmanuel Macron. Han trycker på de viktiga samarbeten länderna emellan och att de två länderna förnyar ett avtal om innovation för hållbara digitala och motståndskraftiga samhällen.

Enligt Kristersson är det inte är någon naturlag att de främsta innovationerna och utvecklingen inom techindustrin ska ske i Kina och USA.

– Det är därför glädjande att vi fördjupar vårt partnerskap inom kärnkraft, skog och säkerhet, sade han.

Macron lade till att Frankrike har mycket att lära av hur Sverige har lyckats utveckla många segment inom skogsindustrin, och understryker vikten av biologisk mångfald.

Macron nämner också att Sverige och Frankrike i vissa fall är konkurrenter.

– Vi vill kunna tillverka vissa produkter själva, inom försvarsindustrin. Jag tänker specifikt på luftvärnssystemen, säger Macron som pratar om ett oberoende Europa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV