Radar · Politik

Amanda Lind talar på Järvaveckan

barn jublar på järvaveckan

Idag drog Järvaveckan igång med mötesplatser och evenemang för företag, föreningar, medborgare och politiker. Temat för i år är ”morgondagens Sverige”. Bland talarna under onsdagen är Amanda Lind, språkrör för Miljöpartiet och Johan Pehrson, partiledare för Liberalerna.

Järvaveckan startades 2016 som en variant på politikerveckan i Almedalen med ambitionen att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. I år är temat ”morgondagens Sverige” och arrangörerna tar fasta på samhällsutvecklingen med vad som beskrivs som stora motsättningar mellan människor inom landets gränser och i världen.

”Sverige står inför extraordinära utmaningar med bland annat gängkriminalitet, utanförskapsområden och konflikter i vårt närområde”, skriver Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Järvaveckan, och Caroline Berg, styrelseordförande och medgrundare, i programbladet.

Under Järvaveckan kommer representanter från samtliga riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna att hålla tal. Moderaterna och Kristdemokraterna har dock inte skickat sina partiledare. Bland talarna för onsdagen finns Amanda Lind (MP) och Johan Pehrson (L).

Hundratals jobbintervjuer

Förutom de olika politiska forumen kommer det finns en rad aktiviteter, musikuppträdanden och evenemang. Det kommer även att finnas ett jobb- och utbildningstorg där uppemot 1400 jobb ska finnas att söka.

Arrangörerna skriver vidare:

”Vi ser idag ett alltmer växande behov av en mötesplats där politiken, näringslivet och civilsamhället får möjlighet att interagera på riktigt. En mötesplats som präglas av öppenhet och som är ett bevis
på styrkan i mångfald. En mötesplats där man talar med varandra i stället för att tala om varandra”.

Järvaveckan går av stapeln 29 maj – 1 juni på Spånga IP utanför Stockholm.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV