Radar · Inrikes

TV4 polisanmäler hot efter granskning av trollfabrik

TV4-skylt.

Efter Kalla faktas uppmärksammade granskning ”Undercover i trollfabriken” har det kommit in hot till TV4, som tv-kanalen nu polisanmält. Det rapporterar tidningen Journalisten. 

Under flera månader gick Kalla Faktas reporter undercover som anställd på youtubekanalen Riks samt på Sverigedemokraternas kommunikationskontor. Med dold kamera kunde han bland annat visa på att medarbetarna på kommunikationsavdelningen använde sig av minst 23 anonyma konton på sociala medier som spridit vilseledande information till fördel för Sverigedemokraterna. 

Nu bekräftar TV4 för tidningen Journalisten att de polisanmält hot riktat mot kanalen. 

– Jag kommer inte gå in och diskutera vilka hot och hur många hot, men jag kan bekräfta att vi har polisanmält hot, säger Kalla fakta och TV4 Nyheternas ansvariga utgivare Fredrick Malmberg till Journalisten.

Både Journalisten och Aftonbladet rapporterar om en förhöjd säkerhet på TV4 efter granskningen.  Enligt anonyma uppgifter till Aftonbladet ska fler vakter ha kallats in och medarbetare uppmanas att inte skylta med var de jobbar. Fredrik Malmberg säger till tidningen att han inte kan kommentera dessa uppgifter på grund av interna policys.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV