Radar · Djurrätt

Trumps möjliga vicepresident sköt ihjäl sin hund

Kvinna med MAGA keps

Kristi Noem, guvernör i delstaten South Dakota och en av de som kan bli Trumps vicepresidentkandidat, har skrivit i en kommande bok om hur hon dödat sin egna hund. Det hela har väckt ilska från flera håll, men Noem försvarar sitt handlande.

Hunden i fråga, en 14 månader gammal hona, beskrivs av Kristi Noem som ”otränbar” och ”farlig för alla hon kom i kontakt med”, rapporterar The Guardian

Hon beskriver hur hunden attackerat grannens kycklingar och att hon efter händelsen insett att ”jag var tvungen att avliva henne”. Hon tog därefter hunden till en grustäkt och sköt henne. 

Efter berättelsen berättar Noem vidare om hur hon samma dag också sköt en get som tillhörde familjen, detta då den var ”otäck och elak”, då den inte blivit kastrerad.

Noels berättelse har väckt ilska från flera håll i USA och över det politiska spektrat. Enligt BBC skriver demokraternas nationella kommitté att ”om du vill ha valda tjänstemän som inte skryter om att brutalt döda sina husdjur… rösta på demokraterna.”

Kristi Noem försvarar dock sina handlingar. På X, tidigare Twitter, skriver hon att ”Vi älskar djur, men tuffa beslut som detta händer hela tiden på en gård”.

I bokutdraget beskriver Noem att hon berättar om händelserna för att visa att hon är en person som inte drar sig för att göra sådant som är ”svårt, rörigt och fult” både i politiken och i livet, om det behövs. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV