Startsida - Nyheter

Radar

SD-nämndeman petas – hann besluta om utvisning

SD-flagga

En SD-politiker i södra Sverige petas från sitt uppdrag som nämndeman i förvaltningsrätten efter att skrivit att han vill utvisa ”missanpassade invandrare”, rapporterar SVT. Innan dess bidrog han till ett utvisningsbeslut.

Orsaken till att politikern petas är hans inlägg på sociala medier. Överklagandenämnden anser att hans medverkan i rättegångar riskerar att skada förtroendet för rättsväsendet.

SD-politikern har bland annat skrivit att han anser att det skulle pågå en ”destruktiv mångkulturell samhällskollaps” i Sverige och därefter ställt frågan: ”När ska ni börja utvisa dessa missanpassade invandrare då?”, rapporterar SVT.

Rättegången som nu ska tas om handlar om utvisning av en man till Afghanistan. Den opolitiske juristdomaren röstade för att mannen skulle få stanna, eftersom mannen riskerar tvångsarbete och misshandel i Afghanistan då han tillhör den förföljda folkgruppen hazarer. Men de tre nämndemännen som hade lottats ut, och som alla råkade vara från Sverigedemokraterna, röstade för utvisning. 

Den afghanske mannen blev dock inte utvisad eftersom han överklagade beslutet till Migrationsöverdomstolen där han fick rätt, vilket SVT tidigare rapporterat om

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV