Radar · Miljö

Tygåtervinnaren Renewcell i konkurs

Företaget Renewcell, som återvinner textilier, har förklarats i konkurs, rapporterar Svt. Anledningen uppges vara att bolaget inte lyckats säkra en långsiktig finansiering.

Företaget Renewcell, som återvinner textilier, har förklarats i konkurs, rapporterar Svt. Anledningen uppges vara att bolaget inte lyckats säkra en långsiktig finansiering.Renewcell grundades 2012 av forskare från KTH och ägs bland annat av klädbolaget H&M. Företaget har börsintroducerats och hade en stark aktie för några år sedan, men den senaste tiden har företaget haft en rad motgångar. I januari tvingades man varsla 30 anställda, och nu har man alltså ansökt om konkurs. 

Anledningen är enligt ett pressmeddelande att företaget i diskussioner med investerare inte lyckats nå fram till en långsiktigt hållbar finansiering. 

– Det här är en sorglig dag för miljön, våra anställda, våra aktieägare och våra andra intressenter, och det är ett bevis på bristen på ledarskap och den nödvändiga förändringstakten i modebranschen, säger styrelseordförande Michael Berg i pressmeddelandet. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV