Radar · Politik

Billström: Vi ska analysera Orbáns brev

Ungern har lovat att "inte vara sist" att godkänna Sverige.

Utrikesminister Tobias Billström (M) vill inte svara på om statsminister Ulf Kristersson (M) kommer att åka till Ungern för ett möte mot Viktor Orbán. ”Just i det här läget måste vi först fundera igenom vad brevet signalerar”, säger han.

– Då tycker vi att det är viktigt att fortsätta dialogen, vi har haft samtal med Ungern under lång tid och flera gånger tagit upp frågan, fortsätter Billström.

Billström säger vidare att han inte ser ”någon anledning” för Sverige att förhandla med Ungern.

– Jag ser ingen anledning att förhandla i det här läget, däremot kan vi ha en dialog och fortsätta att diskutera frågor.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har skickat ett brev till Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) där han bjuder in honom till Ungern. Han vill förhandla om Natomedlemskapet.

”I dag har jag skickat ett brev till statsminister Ulf Kristersson om ett besök till Ungern för att förhandla om Sveriges Natoanslutning”, skriver Viktor Orbán i ett inlägg på X.

Ungern har tidigare begärt att svenska representanter ska komma till Budapest, men då fått kalla handen. Kristersson har hänvisat till att han och Orbán har regelbundna möten i EU.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV