Radar · Miljö

Week of action för social rättvisa och klimaträttvisa åter igång

Idag drog en ny upplaga av Week of action igång. Under hela veckan kommer en rad organisationer och gräsrotsrörelser att arrangera olika aktiviteter och demonstrationer för att lyfta vikten av social rättvisa och klimaträttvisa. 

Under aktionsveckan i september förra året organiserade 120 organisationer över 150 aktiviteter på över 30 orter runt om i Sverige. 

Även nu är en hel del aktiviteter inplanerade, också utöver den exakta veckan. Det hela smygstartade redan i helgen och kommer att pågå fram till den 29 maj. 

Bland det som finns inplanerat är bland annat en rad aktiviteter på onsdag den 22 maj, då biologiska mångfaldens dag uppmärksammas. Då kommer bland annat en ”vandrande skog” att gå genom Göteborg, där alla deltagare uppmanas att så gott det går klä ut sig till ett träd, en blomma eller ett djur. 

I Linköping blir det samma dag istället en guidning i Trädgårdsföreningen och Magistratshagen om värdet av biologisk mångfald i staden. 

Veckan i övrigt kommer också att bjuda på en rad klimatdemonstrationer, information om EU-valet  och en och annan fest och allsång. 

För den som vill läsa mer så finns hela listan av vad som händer i alla städer under veckan här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV