Glöd · Debatt

Dags att lämna militarismen modell (S)

Peter Hultqvist talar i riksdagen.

Modiga socialdemokrater är sällsynta, men de som är kvar får gärna komma över till Miljöpartiet, skriver Erik Eriksson, MP-medlem i Falun.

DEBATT. Den 14/6 skrev Göran Greider i Dala-Demokraten att det ”inte finns några modiga socialdemokrater i Riksdagen”. Några dagar senare var de flesta av dem med och röstade igenom DCA-avtalet i samma forum. Några brydde sig tydligen inte ens om att rösta, ty många ledamöter var frånvarande. Några fega, eller lata, sossar fanns det tydligen.

Historiskt bevandrade vänstermänniskor påpekar ibland att sossarna i Tyskland minsann år 1914 röstade för krigskrediterna i det landets riksdag. Det bäddade för inträdet i första världskriget och 1900-talets fortsatta hemskheter. Var DCA-omröstningen något lika ödesmättat för oss, 110 år senare?

Greider avslutar: ”Men jag envisas med att tro att betydligt fler av dem finns utanför Riksdagen”. Stackars vänstersossar! I en annan tidning förutspåddes, efter EU-valet, att många socialdemokrater också snart skulle befinna sig utanför partiet. Var då? I Miljöpartiet, så klart!

Välkomna till oss! Dags att lämna det där högerinriktade, nu åter militaristiska, gamla partiet!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV