Startsida - Nyheter

Radar · Basinkomst

Basinkomstveckan: Här diskuteras basinkomst

två händer med ölglas

Nu på fredag går det att diskutera basinkomst på minst 63 platser i världen, uppger organisationen UBI for all. Men i Sverige tycks intresset vara svalt för basinkomstveckan. 

För 17:e året i rad är det nu basinkomstveckan runt om i världen. Några som uppmuntrar till att ses och prata basinkomst är den internationella organisationen UBI for all. Alla som anordnar en basinkomstträff nu på fredag erbjuds 100 euro (motsvarande drygt 1 100 kronor) att köpa dricka för under träffen, uppges på deras hemsida.

Uppmuntran tycks ha gett resultat. I 26 länder och på minst 63 platser anordnas basinkomstträffar nu på fredag. Dock inga i Sverige, enligt UBI for alls egna lista. Syre har inte heller kunnat se några sådana events här i basinkomstgrupper på sociala medier.

I Italien däremot är intresset extra stort. Bara där anordnas 15 träffar på fredag. Näst på tur är Grekland med sju träffar. Andra länder där träffar också anordnas är bland andra Kina, Pakistan, Rumänien, Sydafrika och Spanien. Bland de 63 träffarna finns också en som är på engelska och sker digitalt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV