Radar · Politik

Teodorescu Måwe vill se fördömande från Åkesson

Alice Teodorescu Måwe.

Alice Teodorescu Måwe skriver i en debattartikel i Aftonbladet idag att hennes sociala mediekonton svämmades över av hat och hot – bara timmar efter den konversation som ägde rum på SD:s kommunikationsavdelning om att ”basha henne lite” och som Kalla fakta spelat in med dold kamera. Nu vill hon höra ett fördömande från Jimmie Åkesson och SD. 

Samma dag som DN publicerade en lång artikel med Kristdemokraternas förstanamn till EU-valet, Alice Teodorescu Måwe, ägde en diskussion om henne rum på Sverigedemokraternas kommunikationskontor, har Kalla faktas granskning visat. Kommunikationschef Joakim Wallerstein sa bland annat att det ”skulle vara bra om man går igenom vad man kan hitta för skit på Alice. Varför vi tycker hon är en sopa”. 

Strax därefter publicerade Jimmie Åkesson en kommentar på X, där han kallade henne för ”självgod finborgare” som överlåter grovjobbet till ”pöbeln”. Och det var därefter som en ”störtflod av hat och hot” sköljde över Alice Teodorescu Måwes kommentarsfält. 

”(R)asistiska tillmälen riktade mot mig och mina små barn, liksom medvetna misstolkningar av mina yttranden och felaktiga påståenden om påhittade positionsförflyttningar. Det var koordinerat, det var massivt, men framför allt var det rasistiskt”, skriver Teodorescu Måwe i debattartikeln och frågar sig: 

”Var det nu ”bashningen” gick av stapeln?”

Hon konstaterar att det var just när hon hade resonerat i DN om skillnaderna mellan KD och SD som hatstormen och de rasistiska kommentarerna blossade upp. Om nu SD inte har något med det hela att göra, resonerar hon, ”var är då Åkessons tydliga fördömande av att de som kommenterat tar sikte på min och mina barns etnicitet?”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV