Radar · Inrikes

Restauranger ska informera om köttets ursprungsland

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att de ger Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter om att restauranger och storhushåll ska informera konsumenter om ursprungsland för kött.

– Många konsumenter vill göra medvetna val om maten de äter och då är god information en förutsättning. Regeringen vill därför att konsumenter ska få veta var kött som serveras på restauranger kommer ifrån. Det är bra för djurvälfärden och Sveriges självförsörjningsförmåga, säger landsbygdsminister Peter Kullgren, en kommentar.

Enligt regeringen finns i dag inga EU-gemensamma regler för restauranger – så som det finns för färdigförpackat kött som konsumenter köper i dagligvaruhandeln.

Uppdraget till Livsmedelsverket innebär att ta fram föreskrifter om att restauranger och storhushåll ska informera konsumenter om ursprungsland för färskt, kylt, fryst och malet kött av nöt, svin, får, get och fjäderfä som används som ingrediens i måltider som serveras på restauranger och i storhushåll, skriver regeringen i pressmeddelandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV