Startsida - Nyheter

Radar · Inrikes

Dygnet runt-manifestation för folkbildning

Anslagstavla på ABF full av anslag.

I Stockholm pågår just nu en folkbildningsstafett, med aktiviteter mitt i city under dygnets alla timmar. Det är en manifestation för folkbildningens betydelse som avslutas med att en namninsamling mot nedskärningarna på området överlämnas till riksdagen.

På onsdagen inleddes en 24-timmars manifestation som går under namnet Folkbildningsstafetten. Ett stort antal studieförbund, nätverk och föreningar medverkar i samtal och föreställningar på Mynttorget intill riksdagen i Stockholm, med aktiviteter både natt och dag. Syftet är att lyfta fram folkbildningens betydelse för Sverige, och bakom arrangemanget står bland andra initiativet Till folkbildningens försvar, ABF Stockholm, Folkets hus & parker, Folkuniversitetet, Gretas gamlingar, Sensus, Studiefrämjandet och Teater Tribunalen.

Det digra programmet innehåller allt från dansföreställningar och uppläsningar till panelsamtal med ledande politiker och de stora dagstidningarnas kulturchefer. I natt kan man skriva sångtexter i Tage Danielssons anda och ta del av ljudkonstverket Folkbildningsoperan, och åtskilliga fler prova på-aktiviteter erbjuds under båda dagarna.

Manifestationen avslutas med en överlämning av de namnunderskrifter som kommit in till stöd för Folkbildningen, och mot de nedskärningar som gjorts och planeras på området.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV