Radar · Politik

Miljöpartiet KU-anmäler civilförsvarsministern

Carl-Oskar Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en rebellmammas anställning på Energimyndigheten ses upp. 

Som Syre rapporterade om nyligen så har det kommit kritik från flera håll över fallet där en rebellmamma som jobbade på Energimyndigheten fick sin provanställning avslutad i förtid. Bland annat har det riktats kritik mot att civilförsvarsinister Carl-Oskar Bohlin (M) kommenterat det hela på sociala medier och även skrivit att han ”haft ett bra samtal med Energimyndighetens generaldirektör” om det hela. 

Nu anmäler Miljöpartiet Carl-Oskar Bohlin (M) till Konstitutionsutskottet. 

– Det är otroligt viktigt att ministrarna i regeringen avhåller sig från ministerstyre eller att påverka enskilda anställningsbeslut, och här ser vi att det finns en risk att man helt enkelt gått över gränsen, säger partiets gruppledare i riksdagen Annika Hirvonen till TT.

Hon menar också att hon vill se att KU klarlägger var gränsen går för hur en minister får agera gentemot en myndighet som lyder under ett annat departement än ministerns. Energimyndigheten lyder under näringsdepartementet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV