Radar · Djurrätt

Sexutnyttjad hund fick leva med förövaren

Efter att ha utnyttjat en hund sexuellt förbjöds mannen att ha hand om djur, rapporterar Sveriges radio. Men länsstyrelsen ansåg att hunden kunde vara kvar i hemmet.

– Den här hunden har blivit utsatt för både fysiskt och psykiskt trauma, säger Åsa Hagelstedt, generalsekreterare för organisationen Djurskyddet Sverige, till Ekot, och forsätter:

– Att då tycka att det är okej att hunden ska leva kvar med förövaren, då har man verkligen inte sett till hundens bästa.

I filmklipp på sociala medier såg personer hur mannen från Skaraborg hade sex med tiken som ägdes av en närstående. Mannen dömdes för brott mot djurskyddslagen, men kunde fortsatt vistas i bostaden med hunden, rapporterade Expressen.

– Som närstående till person med djurförbud ska man inte behöva straffas, säger Rebecca Hogstraten, samordnare för djurskydd på Länsstyrelsen i Västra Götaland, till nyhetskanalen.

Hunden finns inte kvar, men Åsa Hagelstedt menar att efter händelsen borde alla i hemmet prövats för djurförbud och att det inte är en rättighet att ha djur om de inte behandlas väl.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV