Radar · Politik

Jimmie Åkesson slår tillbaka mot Kalla fakta och ”klägget”

Jimmie Åkesson

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har hittills nekat till att kommentera Kalla faktas granskning om SD:s trollfabrik. Nu kommenterar han det hela i en video på Youtube med namnet "Jimmie Åkessons tal till nationen". Det hela är ren desinformation, hävdar han. 

– Det pågår just nu, veckorna före det viktiga EU-valet en gigantisk inhemsk påverkansoperation från det samlade vänsterliberala etablissemanget. Syftet är att både mobilisera vänsterliberala väljare och att demoralisera Sverigedemokraternas väljare, inleder Åkesson. 

Han kallar Kalla faktas avslöjande för ”hemmasnickrade svartmålningskampanjer”. 

– Genom utstuderad manipulation, smygfilmande och extrem dramatisering har man den senaste veckan försökt påvisa att vi Sverigedemokrater sprider desinformation och en falsk bild av verkligheten. Det enda man har lyckats visa är dock hur man själva gör precis det som man anklagar oss för. Det är ren desinformation som de ägnar sig åt, säger han.

Han kritiserar vidare TV4:s upplägg med dramatisk musik, reporterns nödtelefon och ritningen över SD:s lokaler ”a la Jönssonligan” och säger att det hela är något av det mest bisarra han upplevt. 

Han anklagar istället TV4 för att ”manipulera och vilseleda väljarna” och övriga media för att spinna vidare och förstärka narrativet. 

”Detta klägg”

Men det är inget konstigt, menar Jimmie Åkesson, att ett politiskt parti vill ha spridning för sina åsikter på internet. ”Och vi råkar vara förbannat bra på det”, tillägger han och säger att han förstår att det kan irritera många. 

– Till er i detta klägg: politiker, kampanjjournalister, aktivister, vet ni en sak? Vi skäms inte! säger han.

Att det som SD:s kommunikationsavdelning hållt på med skulle vara desinformation förnekar han. 

– Vi behöver inte och kommer aldrig svartmåla eller sprida desinformation. Tvärtom belyser vi, ibland genom humor och satir, den delen av verkligheten som vänsterliberala medier och de gamla partierna inte vill prata om.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV