Radar · Inrikes

Propalestinskt tältläger utanför riksdagen

tält utanför riksdagen

Demonstranter och studenter som har varit engagerade i protesterna mot Israel har slagit upp ett tältläger utanför riksdagen i Stockholm. Samtidigt bröt polis upp ett propalestinskt tältläger utanför KTH.

Det handlar om studenter från en rad universitet i städer som Göteborg, Stockholm, Lund och Uppsala, som har slagit upp ett tältläger vid Strömparterren. Ett av kraven som aktivisterna framför är att svenska lärosäten ska sluta samarbeta med Israeliska universitet och företag, på grund av Israels krigsföring i Gaza, rapporterar TT.

Tidigare under dagen bar polisen bort studenter som har haft ett tältläger sedan mitten av maj utanför KTH i Stockholm. Aktivisterna hade fått en uppmaning från skolan att lämna området innan klockan åtta på fredagen.

Några aktivister hade låst fast sig eller limmat sig fast innan polisen började agera, men det hela ska ha gått lugnt till menar polisen.

– I stället för att bära bort oss hade jag hellre haft en nyttig dialog med KTH:s ledning, säger studentaktivisten Omar, till SVT nyheter

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV