Radar · Politik

Bah Kuhnke vill inte bli nytt språkrör: ”Min plats just nu är en annan”

Alice Bah Kuhnke, Miljöpartiets EU-parlamentariker, meddelar på Instagram att hon inte ämnar kandidera till posten som språkrör.

Alice Bah Kuhnke (MP) meddelar på Instagram att hon inte tänker kandidera som språkrör för Miljöpartiet. Hon var annars favorittippad till posten.

Efter att Märta Stenevi valde att lämna posten som språkrör har spekulationerna börjat kring vem som kommer ta över. En av dem som har lyfts fram är EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke som var aktuell som ett populärt val redan vid förra omgången av val av språkrör då Märta Stenevi valdes. Då avböjde Alice Bah Kuhnke att kandidera.

Nu har hon återigen meddelat att hon inte är intresserad av att leda Miljöpartiet som språkrör. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon under de senaste dygnen vid upprepade tillfällen har fått frågan om hon ska kandidera.

”Jag vill att de som leder oss genom vått och torrt, inte ska vilja något annat hellre, än att göra just precis det. Jag vill att de ska känna att det är från just Språkrörsposten, som de kan göra mest skillnad”.

Hon skriver också att hon har haft många långa samtal med miljöpartister runt om i landet och har vridit och vänt på frågan, och att hon har haft diskussioner i olika forum:

”Jag har vänt och vridit på min uppgift, frågat mig själv vad jag vill, och i vilken roll jag tror att jag kan vara mitt bästa jag. Jag har landat i, att min plats just nu är en annan! Det jag allra helst vill och det jag vet att jag kan och är riktigt bra på, är att tillsammans med EUs alla andra miljöpartister kämpa för klimatet, naturen och vår demokrati, med Europaparlamentet som utgångspunkt”.

Alice Bah Kuhnke skriver vidare att hon är medveten om att det finns miljöpartister som blir ledsna över beskedet:

”Men var inte det”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV