Krönikor

Krigsalarmismen är ännu ett kulturkrig mot invandrare

När jag gjorde värnplikten i Flygvapnet fick jag frågan: Skulle du försvara Sverige om vi hamnade i krig? Frågan ställdes upprepade gånger till oss med invandrarbakgrund, aldrig till den välbärgade Nackakillen eller till schlagerfantasten. Frågan riktar sig inte mot svensken, som har en naturligt hemmahörande plats i Sverige.

Även vår charmige statsminister, som försöker framstå som en fyr i ett stormigt hav, ställer lika blåsta frågor. Inte ens regeringschefen kan stänga av reptilhjärnan och undvika att polarisera i en så grundläggande fråga som att gemensamt skydda Sverige. Istället för att bekämpa det riktiga hotet, klimatkrisen, bidrar han till militariserandet av våra sinnen, som Göran Greider uttryckte det, så att svensken ska frukta något som han kan bekämpa: Invandrarna.

På den pågående Folk och Försvar-konferensen i Sälen, där alla militärintresserade pojkar samlats, tigger krigsindustrin om stöd och varnar traditionsenligt för krig. Kristersson ville påminna om förväntningarna som följer av ett svenskt medborgarskap. Det handlar ytterst om att med vapen i hand – och med livet som insats – försvara Sverige, våra värderingar och vårt sätt att leva. Han blir för en stund Peter som ropar varg.

I stället för att vädja till svenska nationalistmän och uppmana dem att steppa upp, använder Ulf en hundvissla som låter så högt att det bara är en vissla. Han återvänder till den gamla myten om den illojala invandraren som övergav sitt hemland, en myt han behöver för att vinna mark från SD. 

Min spaning är att värnplikten kommer att betonas som den mest rena integrationsprocessen. ”ntegration”. Den svenska integrationsmodellen, en hierarkisk integration synonym med assimilation, har aldrig varit en ömsesidig mötesprocess. Ställ dig i ledet, håll käften och var tacksam. Låter som ett jävligt dåligt möte. Det här förslaget innehåller alla konflikter som Jimmie-Ulf-regeringen vill ha. Invandrare som inte ställer upp kommer att bekräfta bilden av den illojala utlänningen och stärka Mustafa Panshiri-invandrarhögern, den högljudda minoriteten som främlingsfientliga framhåller som framgångsrika invandrare för att söndra och härska bland andra invandrare.

När man diskuterar en låg försvarsvilja pratar man aldrig om vad svenskens ursäkt är. Jag förstår att många har dåliga erfarenheter från sina hemländer, men sällan diskuteras varför någon skulle vilja försvara ett system som diskriminerar denne själv. Vi får inte glömma att Jimmieregeringen behöver invandrare som kan användas som kanonmat, både i verkliga krig och i deras kulturkrig. 

Som System of a Down sjunger: ”Why don’t presidents fight the war?/Why do they always send the poor?”

Språkcaféet i Östberga Kulturhus där vi Östbergabor får möta de som bor i de nybyggda genomgångsbostäderna.

Höjningen av SL-kortet. I min förort betalar vi överpriser för bussar som knappt kommer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV