Radar · Inrikes

Evin Incir får Roks pris Årets kvinnogärning: “Hedrad och stolt”

Roks ger utmärkelsen Årets kvinnogärning till Evin Incir för hennes arbete för ett EU-direktiv om bekämpande av mäns våld mot kvinnor.

Priset för Årets kvinnogärning går till Europaparlamentarikern Evin Incir (S), meddelar Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige.

Roks ger utmärkelsen till Evin Incir för hennes arbete för ett EU-direktiv om bekämpande av mäns våld mot kvinnor och menar att det är en viktig seger för kvinnor runt om i vår världsdel, rapporterar Fempers.

Roks skriver att Evin Incir: ”Genom argument och aktivism och i ett motstånd som har många och maktfulla former, inspirerar kvinnor och tjejer i Sverige och i Europa att kämpa för sin rätt och för en bättre och rättvisare värld.”

Utmärkelsen instiftades 1999 och ska uppmärksamma en kvinna som har gjort viktiga insatser mot mäns våld mot kvinnor, skriver Fempers.

Evin Incirs skriver på sociala medier att hon är ”hedrad och stolt över att få motta Roks prestigefulla pris ”Årets kvinnogärning 2023”! Stort tack!”.

Evin Incir är även krönikör på Fempers nyheter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV