Radar · Inrikes

Vårdförbundets strejk för arbetstidsförkortning växer

Vårdförbundets strejk utökas med med ytterligare 1 300 medlemmar under tisdagen och omfattar fler arbetsplatser i de regioner och på de sjukhus där det redan är strejk. Dessutom omfattas även region Värmland denna gång.

Utökningen kommer efter att Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, inte har lyckats med att komma överens.

–Tyvärr vill arbetsgivarna i Sveriges kommuner och regioner inte förhandla med oss om kortare arbetstid. Men vi ger inte upp. Vi vill rädda vården och våra medlemmar vet vad de behöver – hållbara arbetstider för att orka. Risken är annars stor att många lämnar den offentliga sjukvården, säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet, i ett pressmeddelande.

Det var den 4 juni som strejken startade på universitetssjukhusen i Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Östergötland, Västerbotten och Örebro.

Vårdförbundet kräver en arbetstidsförkortning på femton minuter per dag eller sjuttiofem minuter i veckan, men de kraven har arbetsgivarna inte kunnat gå med på, eftersom de menar att det inte är ekonomiskt genomförbart, rapporterar SVT Nyheter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV