Radar · Utrikes

Ytterligare en tysk politiker attackerad

Tyska politikern Franziska Giffey.

Den tyska S-politikern Franziska Giffey attackerades under tisdagen i Berlin, rapporterar tyska medier. Det är ytterligare en i raden av attackerade politiker den senaste tiden.

Det var när Giffey besökte ett bibliotek i sydöstra Berlin som en man hoppade fram bakom henne och slog henne i huvudet med en väska med hårt innehåll, rapporterar bland annat Deutche welle. Hon ska ha förts till sjukhus men uppges inte vara allvarligt skadad. 

Franziska Giffey (SPD) var tidigare borgmästare i Berlin och är nu minister för ekonomi, energi och företagande i delstaten.

Attacker mot politiker i landet har ökat på sistone. Så sent som i fredags misshandlades politikern Matthias Ecke, också han från det socialdemokratiska partiet SPD, allvarligt när han satte upp EU-valaffischer i Dresden.

Giffel har meddelat via sociala medier att hon mår bra efter den första chocken, men fördömer på sitt instagramkonto en kultur ”där människor som är politiskt aktiva och engagerade i vårt land i allt större utsträckning utsätts för inbillade berättigade och acceptabla attacker.”

”De är ett överskridande av gränser som vi som samhälle resolut måste motarbeta”, fortsätter hon.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV