Radar · Inrikes

SD-chef hotade Tv4-reporter efter wallraffandet

Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein hotade Kalla faktas reporter som wallraffat som anställd på kommunikationskontoret, det i samband med att reportern meddelat sin uppsägning. Det rapporterar Kalla fakta idag.

Under tisdagen publicerade Kalla fakta sin granskning av Sverigedemokraternas trollfabrik. Med hjälp av en wallraffande reporter som jobbade för kommunikationsavdelningen och den så kallade trollfabriken under fem månader kunde Tv4-programmet avslöja hur Sverigedemokraterna har ett nära samarbete med personer som arbetar med att driva en mängd anonyma konton som sprider hårdvinklade och vilseledande nyheter, gjorda av mediekanalen Riks, som gynnar det egna partiet.

När Kalla faktas reporter säger upp sig och har ett samtal med kommunikationschefen Joakim Wallerstein spelas samtalet in i hemlighet och på inspelningen hörs Wallerstein säga att ”vi är väldigt aggressiva när det kommer till att slå tillbaka mot de som jävlas med oss”. 

– Gå på rättsligt men även när det kommer till att svartmåla folk på internet. Då sitter hela gänget och ser till att det finns all information i världen på personen. För att vi är i en förtroendebransch, fortsätter han.

När Tv4 konfronterar Wallerstein med inspelningen svarar han att det inte handlar om ett hot, utan ”mer som en konsumentupplysning”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV