Radar · Miljö

Greenpeace: Var finns Sveriges fulaste kalhygge?

Greenpeace undrar om du också "tröttnat på att se fler och fler kalhyggen?" Och uppmanar dig att nästa gång "du passerar ett kalhygge – stanna upp och ta ett foto".

Greenpeace startar en tävling för att utse ”Sveriges fulaste kalhygge”. Miljöorganisationen skriver att de startar tävlingen ”för att protestera mot dagens ohållbara skogsbruk”.

Du har till den 5 juni på dig att skicka in ditt fotobidrag på fula kalhyggen. Därefter kommer en jury att gå igenom samtliga bidrag och utse fem slutkandidater. Därefter, mellan den 13 juni och 30 juni, kommer allmänheten kunna rösta på sin favorit. Den 3 juli kommer Sveriges fulaste kalhygge presenteras.

– Den här tävlingen sker i protest mot dagens skogsbruk och vi hoppas att så många som möjligt deltar för att visa hur fula och skadliga kalhyggen är. Oavsett vad skogsindustrin och regeringen säger talar vetenskapen sitt tydliga språk, vi måste bli kvitt kalhyggen för att värna om naturen, klimatet och samers rättigheter. Dessutom är det väldigt svårt att njuta av kalhyggen om du till exempel gillar att vandra eller plocka svamp. Det finns andra, mer hållbara och tidsenliga sätt att bruka skogen, säger Erika Bjureby, Sverigechef Greenpeace, till Natursidan.

Juryn som ska utse en vinnare består av: Erika Bjureby (Greenpeace), Dima Litvinov (Greenpeace), Anja Fjellgren (renskötare) och Erik “Fricky” Friman (musiker).

Läs mer om tävlingen hos Greenpeace.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV