Radar · Inrikes

Glenn Hysén gör reklam för högerextremt parti – ”blev lurad”

Glenn Hysén gör i ett klipp reklam för Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrands tal den 1 maj, som fått spridning i sociala medier, men uppger att han blivit lurad att medverka.

Glenn Hysén syns i en video som sprids av det högerextrema partiet Alternativ för Sverige göra reklam för partiets 1 maj-möte i Göteborg. Men till Expo uppger fotbollslegendaren att partiet lurat honom.

I videon syns Glenn Hysén göra tummen upp och uppmuntra människor att gå och och lyssna på Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand den 1 maj.

– Sverige är en demokrati och alla har rätt att säga sin åsikt, därför tycker jag att ni ska gå och lyssna på när Gustav inleder sin Swexit-turné här i Göteborg, säger det tidigare fotbollsproffset i klippet.

Men Glenn Hysén uppger till Expo, som var först med att rapportera, att han blivit lurad av partiet.

– Det har blivit ett jävla liv av detta, jag fattar ingenting. Jag får beställningar via Memmo med instruktioner. Jag gör bara vad de säger. Jag fick en chock, säger han till tidskriften.

På frågan om han känner till Alternativ för Sverige svarar han:

– Nej, jag har ingen aning.

Memmo är en tjänst där användare har kunnat köpa videohälsningar från en rad kändisar.

Alternativ för Sverige bildades 2018 av före detta företrädare från Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Gustav Kasselstrand var ordförande för SDU innan han uteslöts ur Sverigedemokraterna. Ett av partiets kärnfrågor är att Sverige ska gå ur EU.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV